Bornholms Flag

Bornholms Skakklub

Nyheder

Horsens lang Weekend


Rune Andersen
Bornholm har 1 elkelt deltar i årets udgave af Horsens Lang Weekend, nemlig Rune Andersen.
Rune lagde ud med en sejr med de hvide brikker mod Rune Egede Andersen og med en forventet score på 0,24 så giver det lidt i posen.

Webmaster 10. juli 2014
+ BM 2013 er slut

Svend Vestergaard
Den sidste brik er flyttet, den sidste brik er slået, den sidste skak er udført i dette års udgave af BM.
Som nævnt så er Rune Andersen blevet Bornholmsmester endnu engang, i år blev det med scoren 5 af 5.
Gruppe 1 blev vundet af Svend Vestergaard med en score på 4½ af 5. Denne sejr giver ham ret til at spille i mestergruppen til næste år, det er en ret han får, ikke en pligt. Men Svend har allerede udtalt at den udfordring tager han da på sine skuldre, så må det bære eller briste.
Tino O Dam vandt ratinggruppe 2 med lidt bedre korrektion end Hauge, det betyder at hvis der er mindst 3 grupper ved næste års BM så er Tino berettiget til at spille i gruppen under BM gruppen. Igen det er en ret, ikke en pligt.
Per Rasmussen 19. marts 2013

+ 1 runde med overraskelser

Andy S. Anker
Så kom Rønne Klubmesterskab i gang, og allerede i 1 runde var der et par overraskelser, idet Andy Anker spillede remis mod Rune Andersen, Uglerne undrede sig over Andys remistilbud, da de mente at han havde gevinsten indenfor rækkevidde.
En anden overraskelse var at Rene Kraft vandt over Bent Schiøtt Hansen.
Udover Rønne Klubmesterskab så er der en anden gruppe, som spiller en begynder/let øvede turnering, med kortere betænkningstid, og uden rating. Turneringen har pt. 9 deltagere, men der er plads til flere.
Turneringen vil blive lagt på skakturnering.dk ligesom denne.
Per Rasmussen 25. oktober 2012

+ 2 sejre i 3 runde
Som jeg spåede så blev det til 2 bornholmske sejre i 3 runde.
4 Runde skulle også være en overkommelig opgave.
Rune har sort imod U10 Danmarksmesteren Filip Bo Olsen (1674) og Mads-Holger har hvid imod Erik Pontoppidan (1637).
Jeg tror på 2 point til Bornholm
Per Rasmussen 20. juli 2012

+ Bornholms Sommer Skak slut

Rune Andersen
Her på Bornholm er vi meget flinke ved vores gæster!
Vi giver dem en masse rating med hjem, i alt solgte Bornholm 193 ratingpoint, og eneste spiller der vandt lidt rating var Rune Andersen.
På trods af at Mesterrækken blev ødelagt og spillet i en meget amputeret udgave, så har det alligevel været en god turnering, med en masse spændende partier, der har også være mange lange partier, så lange så der måtte ekstra noteringslister i brug.
Selvom man lige nu er lidt kvæstet efter en travl og hård weekend, så er det så klart som blæk at der kommer en ny Sommer Skak i 2013, nok i en lidt anden udformning, men der kommer en ny omgang Sommer Skak
Per Rasmussen 10. juli 2012

+ Klar til slutspurten
Mesterrækken er der ikke rigtigt noget at sige om, da den jo har været noget amputeret.
Basis 1 her har Johnny Jensen lagt sig i spidsen med 2½ point, lige efter følger Mikkel Toudal med 2 point, hvem ved måske bliver der en spændende finalekamp, når de skal mødes i 5 runde.
Basis 2, her har John Laurids Hansen fra Frederiksberg lagt sig i spidsen med 3 point, Jan Kargaard Jensen fra Svogerslev har 2 point.
Basis 3, Arunn Ananthan fra Evans fører med 3 point, men han er skarpt forfulgt af Hans E. Andersen fra Skovbo, Kjeld Ehlers fra Vejlby-Risskov og Niels Åge Kristensen fra Helle
Per Rasmussen 8. juli 2012

+ 2 runde startede med et par hurtige øretæver.

Jonas Odgård Andersen

Der var et par spillere der kom frygtelig galt afsted i 2 runde, en tabte i 10 træk, og lidt senere var der en der tabte i 12 træk, desværre så var de begge nogle af de Bornholmske krigere.
Der var derudover et par overraskelser, f.eks. tabte Rene Kraft til Niels Åge Kristensen fra Helle Skakklub. Magnus og Philip tabte ligeledes. Men Jonas Odgård Andersen vandt, og har nu 1½ point, og har sikret sig sin første del-ELO
Per Rasmussen 7. juli 2012

+ Kaos start
Starten på Bornholms Sommer Skak 2012, var hvad jeg vil driste mig til at kalde for kaos.
Et meget sent afbud til Mester gruppen, og en anden fra mester der ikke mødte op, samt en fra basis 2 der ikke mødte op, var det billede man fik fra starten.
Basis 2 spilleren dukkede dog op i løbet af aftenen og spiller de sidste 4 runder.
Men mestergruppen er blevet amputeret voldsomt, så der er nu kun 4 spillere tilbage.
Programmet pakkes lidt sammen, således at alle partier bliver spillet inden 5 runde, så der er tidligt fri for dem.
Per Rasmussen 7. juli 2012

+ Klar til Bornholms Sommer Skak

Niels Jørgen Fries Nielsen
28 spillere er tilmeldt til årets udgave af sommerskakken, lidt skuffende, for det er 10 mindre end sidste år.

Topratet er Niels Jørgen Fries Nielsen, fra Esbjerg, og han ligner en storfavorit i Mester.
I nederste gruppe Basis 3, bliver det spændende at følge Magnus Mejlvang, som har haft medvind på cykelstien i lang tid, er det turneringen hvor vinden fortsætter med at blæse den rigtige vej, eller er der uvejr undervejs??
Men der skal nok være en del-ELO på vej til ham, og et par andre.
Turneringen kan følges via link her fra siden, eller direkte på
Per Rasmussen 5. juli 2012

+ De unges turnering

Sejrsrækken for Jonas blev stoppet af formanden
Foto: Verner Christensen ©
Status for turneringen i Tåstrup, er jo så at det var de unge der lavede point til Bornholm, og ganske velfortjent hiver de også rating hjem til Bornholm.
Jonas var inde i en stime af lutter sejre, men formanden som ellers var rusten, var ved at komme op i gear, og rent faktisk så burde Jonas have tabt det parti, men den rustne spillede lidt slapt!. Men flot turneringssejr til Jonas.
Magnus sikrede sig 2 pladsen med remis mod Bjarne Eiholt.
I gruppen under vandt Timmy sikkert med 4½ af 5.
Oliver sluttede på 2½.
Bob og FYR sluttede med hver 2 point og formanden sluttede med 1 point. Alle 3 mister rating.


Rygtet siger forøvrigt at grunden til at alarmen gik igang under 4 runde, var fordi der var en der lavede et ulovligt træk!!
Per Rasmussen 16. april 2012

+ Efter 3 og 4 runde

4 Rundes topopgør - hvem tager førertrøjen?
Foto: Verner Christensen ©
Med en runde tilbage kan man så småt gøre status på turneringen.
Scoren er indtil videre
FYR 2 af 4
Bob 1 af 4
Jonas 4 af 4
Magnus 3 af 4
Per ½ af 4
Timmy 3½ af 4
Oliver 1½ af 4
I sidste runde skal Jonas se om han kan vinde over formanden, så han slutter med en score på 5, og sikrer sig 1 pladsen alene, remis er forøvrigt også nok til en solo-sejr
Magnus skal have mindst remis mod Bjarne Eiholt for at sikre sig 2 pladsen.
Timmy ligger også med en gruppesejr indenfor rækkevide
Per Rasmussen 15. april 2012

+ 4 af 7
2 runde lørdag kl. 10 endte med 4 point til de Bornholmske udsendte, Fyr, Jonas og Magnus vandt, sidstnævnte over formanden. Timmy og Oliver spillede remis, mens Bob ligesom formanden tabte.

Det skal lige nævnes at Timmy spiller i en gruppe hvor 4 spillere har et ELO tal, det betyder at Timmy vil lave en Del-ELO, for en sådan kræves det mindst 1 point mod disse spillere, og det krav blev opfyldt allerede i 1 runde.
Per Rasmussen 14. april 2012

+ God start i Tåstrup
1 runde i Tåstrup Quick Weekend blev en god dag for de 7 Bornholmske deltagere.
Bob, Magnus, Jonas, Timmy og Oliver vandt deres partier, mens FYR og Per tabte. Jeg må jo nok indrømme at jeg er lidt rusten, så rusten at jeg ligefrem glemte et par træk i åbningen, og kom til at så meget presset ret hurtigt. Men hvad op på hesten igen, der er 2 runder i morgen.
Et afbud i Basis 1, betød at bl.a. jeg til min store ærgelse blev rykket en gruppe op, således at jeg nu er i gruppe med Magnus og Jonas, det er uheldigt med 3 bornholske spiller i samme gruppe.
Per Rasmussen 13. april 2012

+ Nedtur
Sidste runde ved DM blev ikke en opløftende oplevelse for Rune, han måtte føje endnu et nederlag til tabellen, så alt i alt var det et dårligt DM for Rune, og jeg ved at han absolut ikke er tilfreds med sin præstation.
I det samlede regnskab scorede Rune 1,4 under forventet, så der sælges lidt rating
Per Rasmussen 9. april 2012

+ Nederlag og sejr

Rune Andersen
5 og 6 runde bød på et nederlag og en sejr til Rune. I 5 runde spillede han mod Mr. Remis, Leif Jensen fra Tølløse, og Rune afslog 2 remistilbud, men endte med at tabe partiet. 6 Runde gav så en sejr over Christian Karstensen fra Tønder.
7 og sidse runde byder på den topratede Jesper Schultz-Pedersen fra Allerød. Men Rune er lidt tvunget til at kæmpe for det hele point, for at begrænse sit ratingtab, Rune har en forventet score på 4,9 og har pt. 3½ point
Per Rasmussen 9. april 2012

+ Sejr til Rune
4 runde bød på en sejr til Rune i et rigtigt kampparti, det så vel egentlig ud til at hans modstander havde rimelig godt fat i Rune, men til sidst havde Rune en matvariant, og dermed var det point i hus.
Næste runde har Rune hvis mod Leif Jensen (1982/2015)

Jeg er selv ankommet ril Helsingør i dag for at deltage i en række møder, men også for at følge Runes kampe.
Per Rasmussen 6. april 2012

+ Nederlag i 3 runde

Rune Andersen
Rune tabte sit parti i 3 runde, et efter min mening et meget underligt parti, jeg følte at Rune kom til at stå lidt dårligere ret hurtigt, men jeg kender selvfølgelig ikke den dybere plan med Runes spil.

4 rundes modstander er Michaele Vesterli fra BMS (1956/1984)
Per Rasmussen 5. april 2012

+ Sejr i et spændende parti
Rune sikrede sig en velfortjent sejr i dagens parti med sort mod Casper Christensen, jeg benyttede mig af at man kunne følge partiet live, og fulgte godt med. Partiet blev afgjort omkring træk 32, efter at Casper spiller Dd2 og Rune spiller De6, som jeg rent faktisk også tænkte på, så begynder det at se meget svært ud for Casper, selvom han har en fribonde på d6, så er den ikke til at holde.
3 Rundes modstander er Dick Sørensen fra Frederiksberg, med 1896 i rating og 2005 i ELO.
Husk at alle Runes partier kan følges live
Per Rasmussen 4. april 2012

+ En tirsdag med forhindringer
Vejen til at deltage i DM var lang og besværlig for Rune. Vi viste på forhånd at pga. sporarbejde hist og her, skulle man med bus et stykke af vejen fra København til Helsingør, så skete der yderlige det at et S tog blev afsporet ved Nordhavn station, så der blev indbygget endnu en bustur i dagens rejse.
Men det lykkedes Rune at komme frem, til LO Skolen, eller som den hedder i dag Konventum.

Rune spillede remis i 1 runde med hvis mod Lasse Luther fra Jetsmark (1907/1995)
Onsdag er det sort mod Casper Christensen, BMS (1886/1940)
Per Rasmussen 4. april 2012

+ Klar til DM

Rune Andersen
Som eneste Bornholmske spiller deltager Rune i DM, og han spiller i G7 gruppe 1
Første runde spilles tirsdag d. 3 april kl. 17.00 og med en daglig runde hver dag til og med mandag.

Det bliver spændende at følge Rune, da han ligger ratet som nr. 3 i gruppen
Per Rasmussen 3. april 2012

+ Mads-Holger Bornholmsmester

Mads-Holger Jacobsen
Med en sejr over Jens Peter Mejlvang i sidste runde, sikrede Mads-Holger sig sit første Bornholms Mesterskab. Scoren blev 3½ point ½ point mere end Rune Andersen.
Basis 1 blev vundet af Jan Pedersen med 3½ point. Svend Vestergaard blev nr. 2 med 2½ point.
I Basis 2 slog Mr. Plankeværk til igen, Magnus Mejlvang scorede igen 5 af 5 i en turnering, så nu må det være slut med at han ligger der nede og roder rundt, nu skal han til at have modstandere - der yder mere modstand.
Philip Frost blev Nr. 2 med flotte 4 point.
Per Rasmussen 27. marts 2012

+ Vi nærmer os målstregen
4 runde ved BM blev vel overstået, og vi nærmer os målstregen, som rammes næste mandag. Forinden er der lige et par udsatte partier der bliver spillet onsdag, og et enkelt parti bliver spillet forud.
Rene Kraft har trukket sig fra turneringen på grund af sygdom, og ydermere så det ud til at blive meget svært at nå alle udsatte partier.
Ingen af Renes partier rates, og ingen får point imod ham.
Basis 2 ser næsten ud til at være afgjort, der er vist ingen der kan stoppe Mr. Plankeværk.
Basis 1 har fundet sin vinder, idet der ikke er nogen der kan indhente Jan Pedersen, lad os håbe at det giver ham blod på tanden, så han vender tilbage som medlem!!
Mester finder måske sin afgørelse onsdag, idet Rico skal spille sit udsatte parti mod Jens Peter Mejlvang, kravet er en sejr til Rico, og ydermere skal han så vinde på mandag, hvis altså Rune vinder over Mikkel, det parti spilles også onsdag. Med en sejr kan Rune lande på 4 point, og dermed kan han sikre sig mindst en delt 1 plads.
Per Rasmussen 20. marts 2012

+ Mr. Plankeværk

Magnus Mejlvang
Ja der er tale om Magnus Mejlvang som scorede max i basisklassen 5 af 5.
Dermed har han sikret sig sejren alene, da ingen andre kan nå op på 5 point når de udsatte partier bliver spillet her de næste 2 onsdage.
I Mester fortsætter Andy med at imponere og med en sejr over Svend Vestergaard, som lavede et nok ikke særlig korrekt officersoffer, så har Andy 4 af 4 og kan med sejr i sit udsatte parti fra 1 runde, sikre sig 1 pladsen alene, ja og titlen som Mr. Plankeværk
Per Rasmussen 24. november 2011

+ Runes nedtur
Man må bare sige kom igen Rune, fra at være ratingfavorit, så blev det til en sidsteplads i gruppen.
Arne lavede 1½ point søndag og nåede sin forventede score.
I Basis 3 sluttede Jonas godt af og sikrede sig en delt førsteplads med en samlet score på 3½ point. I samme gruppe sluttede både Timmy og Magnus under forventet score, og sælger lidt rating.
I Basis 4 sluttede Oliver på 2 point og et lille ratingtab, mens Hauge lavede både en stor og en lille havelåge
Per Rasmussen 2. oktober 2011

+ 2 runder lørdag

Jonas Odgård Andersen
Lørdagens 2 runder gav en enkelt gevinst til Rune, og et ratingtab er i sigte. Til gengæld så er Louise Fredericia flyvende og har 3 af 3.
Det blev til en enkelt remis til Arne i Basis 2, så 1 af 3, kan også lugte af lidt ratingtab.
I Basis 3 blev det til en sejr og et nederlag til Jonas, men 2 af 3 er rimelig godt. Timmy fik kun ½ point i dag, og det er den totale score, mens Magnus til gengæld har scoret 1½ point, hvilket også er den totale score.
Hauge og Oliver tabte deres partier lørdag.
Alt i alt en lidt dårlig lørdag
Per Rasmussen 1. oktober 2011

+ Bornholmere på Quick-tour i Tåstrup
Endnu engang er en flok Bornholmske Skakspillere draget til Tåstrup Quick weekend.
Fredag aften blev 1 runde spillet og desværre tabte ratingfavoritten Rune til Louise Fredericia i Mester.
Arne Nielsen fik remis i Basis 2.
I Basis 3 vandt Jonas Odgaard sit parti, mens både Timmy og Magnus tabte.
I Basis 4 vandt Oliver mens Hauge tabte.
En dårlig start for de bornholmske spillere.
Per Rasmussen 30. september 2011

+ Rønne Klubmesterskab 2011
Så er der åbent for tilmelding til Rønne Skakforenings klubmesterskab 2011.
Tilmelding sker via hjemmesiden, i højre spalte på forsiden, kan man komme videre til tilmeldingssiden, samt turneringens forside, og sidst men ikke mindst, se hvem andre der er tilmeldt.
Tilmeldingfristen senest 23 oktober 2011.
1. Runde spilles 26 oktober og sidste runde 30 november
Per Rasmussen 5. september 2011

+ Hauge i Skødstrup
Hauge deltager i disse dage i Skødstrups Sommer turnering, og jeg må da godtnok sige at det var da lidt af en prøvelse at finde nogle tabeller på deres hjemmeside, men da det så endelig lykkedes, så fik man da bare et nyt chok. Det ene var at Hauge indtil nu har 0 af 3, men det andet chok var at man måtte konstatere at en blog og brug af google Docs absolut ikke egner sig til brug til turneringstabeller.

Kom igen Hauge start slutspurten
Per Rasmussen 28. juli 2011

+ 1½ point i sidste runde
Rune vandt, Arne spillede remis, det var hvad det blev til i sidste runde i Pardubice.

Rune sluttede flot som nr 12 med 5 point, vinderen sluttede med 5½ point.
Arne blev nr. 45, Rico nr. 67 og Rene nr. 77. Der var i alt 90 deltagere.

Der er sendt afløsere til Tjekkiet som fortsætter med at repræsentere Bornholm, men mere om det senere
Per Rasmussen 20. juli 2011

+ Nedtur
Total nedtur 4 gange 0 til Bornholm.
Nu må sidste runde forsøge at rette lidt op på det, men de fleste af de Bornholmske spillere ser ud til at få svære modstandere, men mon dog ikke Rune vinder sit parti, og med lidt held, så får vi 1 eller 1½ point ekstra
Per Rasmussen 19. juli 2011

+ God Bornholmsk 5 runde
Med 3½ point blev det en god bornholmsk runde ved turneringeni Pardubice, eneste remis stod Rico for.
Med 4 point på kontoen så står Rune selvfølgelig til at møde en stærk spiller i 6 runde så han har hvid mod IM Vladimir Kutynec. Derudover så ser Arne ud til at få det svært, mens Rico og Rene måske kan vinde deres partier
Per Rasmussen 19. juli 2011

+ Hmm kun 2-2
Det går ikke altid som man ønsker, eller også er man sommetider for optimistisk, og tror på sejr, men sådan skal det vel også være.
Rico måtte som ventet ned, det samme måtte Rene, mens Rune og Arne hev de 2 point hjem til Bornholm.
I 5 runde ser det ud til at både Rune og Rico får modstander som de burde vinde over, det er mere svært at spå om Renes og Arnes chancer, men pyt 2½-1½ til Bornholm
Per Rasmussen 17. juli 2011

+ Rico 3. Rundes Bornholmske helt

Rico Adolfssen
Det blev en mager omgang for Bornholm denne 3 runde, eneste opløftende var at Rico hev en sejr hjem.
Straffen får han så i 4 runde hvor han skal møde en FM med over 2200 i ELO
Men jeg vil tillade mig at være så optimistisk at sige at Bornholm vinder 3-1
Per Rasmussen 17. juli 2011

+ Desværre kun 1½ point
2 rundes høst var lidt mager i Pardubice, Rune vandt sit parti, og Arne spillede remis. Både Rico og Rene måtte se sig slået.
I 3 runde skal Rune spille sort mod IM Anatoly M Kremenietsky. Rico og Rene får modstandere som de burde vinde over på en god dag. Tja Arne hiver han en remis hjem igen.
Et bud er 2½-1½ til Bornholm
Per Rasmussen 17. juli 2011

+ 3½-½ til Bornholm
De Bornholmske krigere kom godt fra start i turneringen i Pardubice, Rune, Rico og Rene fik hver en sejr, mens Arne fik remis, hvilket er et godt resultat, mod en væsentlig stærkere spiller.

I 2 runde skal Rene og Rico møde 2200 spillere, så man må jo frygte at de må ned, men jeg satser på at Rune og Arne hiver gevinster hjem, så resultatet bliver 2-2
Per Rasmussen 16. juli 2011

+ Rune - eneste Bornholmske gruppevinder

Rune Andersen - Sten Bernhardsson 1 - 0
Foto: Per Rasmussen ©
Rune Andersen blev den eneste Bornholmske spiller som vandt sin gruppe, Mester 1, så når det skal være, så er det da godt at det er den øverste gruppe.
Med 3½ point sikrede Rune sig sejren alene, på en delt 2 plads med 3 point kom 3 x Lars.
I Mester 2 deltog Bent og FYR, de endte begge i bunden.
I Basis 1 blev Rico nr. 4 og Rene nr. 5
I Basis 2 blev Svend Vestergaard nr. 3 men scorede en del-ELO på 1698. Nu skal der bare endnu en ELO-ratet turnering til så får Svend et ELO-tal.
I Basis 3 kom Magnus Mejlvang ind på en flot 2 plads, og kan sætte 47 ind på ratingkontoen.
I Basis 4 blev Philip Frost nr 2, og høster også 47 ratingpoint. Tino O Dam blev delt nr. 3 og høster 34 ratingpoint. Han delte 3 pladsen med Frank Jacobsen, som endnu ikke er blevet medlem af Bornholms Skakklub.
Resultater, partier og billeder findes på nedenstående link
Per Rasmussen 12. juli 2011

+ En tur uden bremser

Mads-Holger Jacobsen
Uden at have set dagens parti, så må det være lidt af en nedtur, en tur i rutchebanen uden bremser, hvor man til sidst stopper på det laveste punkt, sådan kan man måske nok betegne dagens nederlag. Men fat i hornene igen, for der er endnu en spanier foran dig, Jesus Unturbe Sanchis med 1828 i ELO, og han har indtil nu kun hentet sejre hjem mod lavt ratede spillere, og lad det fortsætte sådan
Per Rasmussen 7. juli 2011

+ Kronborgturneringen slut 4½ point til Rune
Med et nederlag og en sejr i søndagens 2 runder sluttede rune på 4½ point, hvilket skulle give ham et plus på ratingkontoen på 21.
Det blev til en slutplacering som nr. 3, efter Peter E Olsen fra Seksløberen der vandt med 6 af 7. Michael B. Jørgensen fra Helsingør blev nr. 2 med 5½ point. Begge spillere skulle have scoret et kandidatresultat.

En stor tak til Dommer Steffen Michael Kristensen for at formidle resultaterne til mig
Per Rasmussen 5. juni 2011

+ 1½ point ned i sækken
Lørdagens 2 runder gav 1½ point til Rune, først en sejr, med sort over Henrik Mortensen, fra Horsens (tidligere Helsingør), rygtet siger at Henrik vadede lige ind i Runes ynglings Sicilianer-variant.
Derefter blev det remis mod Tommy B Schmidt fra Allerød.
Samlet har Rune nu 3½ point, så den forventede score er nået. 2 point i de sidste 2 runder giver et kandidat-resultat.
Per Rasmussen 4. juni 2011

+ Endnu en skalp til Rune
Fredag bød på en sejr til Rune over Helsingørs formand Ole Bøgh Larsen, desværre ved jeg ikke stillingen i skrivende stund, da det kun er resultater fra de 2 første runder der er tilgængelige.
Per Rasmussen 3. juni 2011

+ Rune indtager Kronborg

Rune Andersen
Det er nærmest en tradition at Rune deltager i Kronborgturneringen, og i år er ingen undtagelse.
Torsdagen bød på 2 partier, først tabte Rune med sort til Michael Bruunsgaard Jørgensen fra Helsingør, derefter vandt han med hvid over Louise Winter Fredericia, fra K41.
Desværre bliver Helsingør Skakklubs hjemmeside ikke opdateret i løbet af turneringen, men jeg vil forsøge at formidle resultaterne, så godt det er muligt.
Per Rasmussen 3. juni 2011

+ Husk tilmelding til Aakirkeby sommer
Så er det tid til for de sidste til at melde sig til Aakirkeby Sommer som starter tirsdag d. 3 maj og fortsætter med et parti om måneden frem til 6 september
Per Rasmussen 25. april 2011

+ Rune og Svend ved DM 7

Svend Vestergaard
Svend vandt sit sidste parti, og vinder dermed sin gruppe, som nr. 2 kom med samme pointtal kom Tobias Dreisler fra Hinnerup som Svend spillede remis med i 2 runde. Det ser ud til at Svend kan putte yderligere 32 på ratingkontoen.
Rune sluttede som han startede med et nederlag og med 4 point rakte det kun til en 6 plads. og der ryger sølle 2 ratingpoint ind på kontoen. Og det kan kun kaldes en flot præstation ved DM
Per Rasmussen 25. april 2011

+ Rune og Svend ved DM 6
OK jeg ramte så ikke helt rigtig med min tipning af at Rune ville vinde, han måtte nøjes med remis, hvilket vel egentlig også er et godt resultat nu her hvor det er toppartierne det gælder.
I sidste runde skal Rune spille mod Asger Paaske, fra Brønshøj der har 2042 i rating, jeg tror på at Rune kan vinde partiet, og hvis tingene flasker sig, så kan det ende med en delt 1 plads.

Svend vandt sit parti, efter hvad jeg forstod på det hele, så var det rimeligt tidligt gået galt for hans modstander, og Svend kørte sejren hjem.
I sidste runde skal hedder modstanderen Karsten Kierkegaard Olsen, fra Evans med 1623 i rating. Svend spiller godt for tiden, så jeg tror på sejr, hvilket vil føre til mindst en delt 1 plads.
Per Rasmussen 25. april 2011

+ Per ved DM 1

Per Rasmussen
Vel ankommet til Odense har jeg kunne følge vores drenge på nærmeste hold, ligesom jeg har haft mulighed for at se en masse andre partier, og jeg må da sige der bliver gået til den alle steder. Omgivelserne for at afvikle DM er vel nærmest perfekte her på hotel Scandic i Odense, umiddelbart så er den geografiske placering af spillestedet, det eneste jeg kan sætte en finger på, for da jeg var ankommet til Odense banegård, forsøgte jeg at finde en bus der kørte herud, og jeg snakkede med utallige chauffører, som alle henviste mig til en anden bus, det endte så med at jeg valgte en anden transportform for at komme herud.
Men pyt nu, jeg ser frem til at følge vores udsendte i dag, og til at deltage i DSU´s delegeretmøde, hvor jeg skal modtage det hæderstegn der er blevet tildelt Bent Schiøtt Hansen
Per Rasmussen 24. april 2011

+ Rune og Svend ved DM 5

Rune Andersen
Med remis mod Henrik Mølvig så er Rune med i topkampen i sin gruppe, kun ½ point efter de 2 førende, i næste runde får Rune netop ena af de førende, Martin Strandby Hansen fra Sydøstfyn. Jeg tipper en sejr til Rune.

Svend spillede remis i dag, men var ikke selv helt tilfreds, der var vist en 2 trækker han havde overset, 4 runde bliver mod Pawlak Wojciech Zbigniew fra Allerød, også her tipper jeg en sejr til den udsendte fra Bornholm.

Per Rasmussen 23. april 2011

+ Rune og Svend ved DM 4
Sejr til Rune og remis til Svend, så det har da ikke været en så ringe Langfredag.
Lørdag skal Rune spille sort mod Henrik Mølvig fra Skovbo Skakklub, han er ratingfavorit i gruppen, med med sine 2½ point er han i forfølgergruppen, til Runes førergruppe.
Satser vi på remis i lørdagens parti
Svend spillede som skrevet står remis og skal lørdag have sort mod Frank Gerning Pedersen, fra Kjellerup der har 1650 i rating. Et forsigtigt bud her er også remis.
Jeg er selv i Odense i morgen, så jeg vil heppe på de Bornholmske kæmpere
Per Rasmussen 22. april 2011

+ Rune og Svend ved DM 3

Svend Vestergaard
2-0 til Bornholm, men dog ser det ud som om at Svend vandt uden kamp, men et point er et point i den samlede stilling uanset måden man har fået det på.
Rune vandt igen og med 2 af 3 ligger han i den øvre halvdel af tabellen.
Næste modstander for Rune er Niels Henrik Willumsen fra Nørresundby med 2152 i rating, men Rune har sikkert en god dag, så det bliver remis.
Svend skal spille mod Tobias Dreisler fra Hinnerup Skakklub, med 1622 - hmm bliver det remis, eller er Svends formkurve stadig stigende!!
Per Rasmussen 21. april 2011

+ Rune og Svend ved DM 2
Min forsigtige spådom om at Rune ville vinde dagens parti mod Leif Jensen holdt stik, og Rune er nu endelig på tavlen med 1 af 2.
Torsdag hedder modstanderen Lars Grønborg der kommer fra Sydøstfyn, en spiller der så næsten er på hjemmebane, men mon ikke Rune hiver det hele hjem.
Torsdag er også dagen hvor DM starter for Svend, der skal lægge ud med hvid mod Lars Søndergaard fra Præstø.
Jeg vil da tillade mig at have en lille forventning om at Svend vinder.
Link til spillernes grupper findes på forsiden.
Per Rasmussen 20. april 2011

+ Rune og Svend til DM 1

Rune Andersen
Ikke et år uden at Rune deltager ved DM, men i år har han fået følge af Svend Vestergaard, som dog først skal spille fra på torsdag.
Rune spiller i G7 gruppe 1 og lagde ud i første runde med en nederlag til Henrik E Bruun fra Køge Skakklub. Ikke en god start, men onsdag hedder modstanderen Leif Jensen fra Tølløse. bedre kendt som Mr. ELo, da han er ansvarlig for ELO indberetningen fra Danmark til FIDE.
Et forsigtigt bud er at Rune vinder
Desværre så har DM arrangørerne valgt at lave resultatsformidlingen på en sådan måde at man ikke kan linke direkte til en tabel, men jeg har naturligvis fundet vejen udenom, så på nedenstående link kan man komme direkte til Runes gruppe.
Per Rasmussen 19. april 2011

+ Indbydelse til Åkirkeby sommer 2011
Aakirkeby Skakklub indbyder alle skak spillere til at deltage i vores 5 runders koo. sommerturnering 2011.
Tilmelding: Senest tirsdag den 26. april 2010. Til René Kraft Tlf. 56 97 54 07 eller
E-mail: rene.kraft@live.dk eller personligt på klubaftenerne i Åkirkeby skakklub.
Der vil blive spillet i 6 mands grupper eller Monrad afhængig af tilmeldingerne.
Der vil igen i år blive oprettet en Veterangruppe (hvis der er nok tilmeldinger) hvor
man spiller om Veteranmesterskabet for Bornholm (Samt den flotte vandrepokal som
Nordea har udsat).
I gruppe 1 spiller man også om en flot vandrepokal som Nordea har udsat.
Spillested: Aabo, Doktorbakken 10 i Åkirkeby.
Spilledatoerne: 3. maj, 7. juni, 5. juli, 2. aug. og 6. sep. 2011.
Spilletid: På spilledatoerne startes urene kl. 19.oo præcis.
(Hvis der ikke er sendt afbud.)
Betænkningstid: 1½ time til hele partiet, plus 30 sek. pr. træk fra træk 1.
Indskuddet er sat til 35,oo kr.
Da vi spiller hele sommeren vil der blive god mulighed for at evt. spille på andre
datoer, af hensyn til ferie, arbejde m.m.
Hvis man ønsker at deltage i Veterangruppen skal man gøre opmærksom på det ved tilmeldingen.
Per Rasmussen 13. april 2011

+ Rune vinder BM

Rune planlægger vejen til endnu et BM
Foto: Per Rasmussen ©
Det blev så 9 gang at Rune erobrede BM titlen efter sidste rundes sejr over Mads-Holger Jacobsen, der trods dagens nederlag blev nummer 2 i grupppen.

I Basis 1 faldt Svend og lidt symbolsk er det vel at det var Svend der svingede sværdet - altså Svend-Aage Sandahl vandt over Svend Vestergaard, men sidstnævnte vandt alligevel Basis 1.

Basis 2 blev vundet af Magnus Mejlvang foran Hauge Jacobsen
Per Rasmussen 11. april 2011

+ Spænding i sidste runde
Vi kan allerede nu sige at sidste runde ved BM vil give en Bornholmsmester, og det bliver enten Rune Andersen eller Mads-Holger Jacobsen, dog kræver det en sejr for Mads-Holger.
Basis 1. Ja der er der jo Svend og så de andre, med 4 af 4 har Svend sikret sig sejren inden sidste runde, så spørgsmålet er bare hvor meget skal han sætte ind på ratingkkontoen bliver det 77 eller 137!!
Basis 2 der er der lidt spænding endnu. Magnus og Andreas skal spille mod hinanden, og vindere af den kamp vinder gruppen. Hvis partiet ender remis, så kan Hauge med en sejr nå op på en delt 1 plads.
Per Rasmussen 11. april 2011

+ Svend og de andre

Rene, endnu et offer for Svend
Foto: Per Rasmussen ©
Han er da simpelthen ustyrlig ham Svend, i 3 runde var det Rene der fik kniven og måtte ned, så Svend fører Basis 1 med 3 af 3.
Så det er vel egentlig meget passende at sende en advarsel til Odense: Hallo Odense vi slipper Svend Vestergaard fri til DM i Odense, så vogt jer!!

Mestergruppen, der har Bent og Rune lagt sig i spidsen, men Mads-Holger er lige efter, mens de andre 3 nok må acceptere at det bliver ikke i år at de vinder BM.
I Basis 1 er der jo så Svend og de andre, og i bunden har vi Simon, som har det meget svært i den gruppe. Gunnar Sonne ligger nummer 2, men kan i næste runde se frem til at det er SVEND der sidder på den anden side af bordet.
I Basis 2 fører Hauge Jacobsen med 2½, mens Gunnar Larsen, Magnus Mejlvang og Andreas Ipsen er lige efter.
Per Rasmussen 30. marts 2011

+ BM 2 runde spillet

Tab på tid
Foto: Per Rasmussen ©
Med en enkelt undtagelse så er alle partier fra 2 runde ved dette års udgave af BM spillet. Partiet Rene Kraft – Svend-Aage Sandahl spilles onsdag aften i Rønne.
2. Runde bød på flere spændende kampe. Ikke overraskende var det Basis 2 hvor partierne var hurtigst færdige, men også her bød på et par spændende opgør, ikke mindst Mikkel Mejlvang som brugte et splitsekund før han uddelte et slangehug til Lasse – Dxc7++. Men også Hauge Jacobsen sikrede sig en flot sejr mod Magnus, hvor man i den del hvor brikkerne bliver afviklet nåede frem til en stilling hvor Magnus ville miste vigtigt materiel eller blive mat!
I Basis 1 blev der på aftenen kun spillet et parti. Arne – Svend var et tidsnødsdrama og det endte med at Arne tabte på tid. Det virker som om at det at Svend har skiftet rollen som ledende Overlæge ud med en rolle som ledende Skakspiller, for der er godt nok kommet mere go i Overlægens spil, så det bliver spændende når han sammen med Rune drager til DM.
I Mestergruppen var der lagt op til et par lidt afgørende opgør, idet Mads-Holger med en sejr over FYR vil kunne trække lidt fra feltet, og det samme hvis Rune kunne vinde over Bent. Men sådan gik det jo så ikke.
Bent – Rune var aftenens længste parti og fra at have været bagud med materiel lykkedes det Rune af få afviklet partiet til Remis.. Men Bent er i gang med at lave en Korchnoi – hvor han bare stormer frem, og efter BM vil han få et ELO-tal på knapt 2000
Per Rasmussen 23. marts 2011

+ Tabeller klar
Tabellerne for de 3 grupper ved BM vises nu korrekt. Paringen for Mester og Basis 1 vises for alle 5 runder, ligesom den samlede forv. score vises. For Basis 2 er det kun de runder der er lagt der vises, og her er den viste forv. score kun for disse runder. Den ny rundes paring vil blive lagt på nettet hurtigst muligt efter hver runde.
Per Rasmussen 21. marts 2011

+ Tilmelding til BM og Bornholms Sommer Skak
Det er nu muligt at tilmelde sig til både Bornholms Mesterskabet 2011 og til Bornholms Sommer Skak 2011, via link i højre side af forsiden og turneringssiden.
Efter man har tilmeldt sig, vil man modtage en mail, hvor man skal bekræfte sin deltagelse i turneringen, først når dette er sket vil man komme på deltagerlisten
Per Rasmussen 21. januar 2011

+ 5 runde i Rønne er udsat
5 og sidste runde i Rønnes klubturnering er udsat i en uge, og spilles i stedet onsdag d. 8 december
Per Rasmussen 1. december 2010

+ Før sidste runde i Rønne
Udsatte partier er nu blevet spillet, og onsdag d. 1 december spilles 5 og sidste runde.
I mester fører Mads-Holger med 3 point forfulgt af Rune og Bent med 2½, så der er lidt spænding endnu.
I gruppe 1 fører Svend-Aage med 3½ point, mens Svend Vestergaard er lige efter med 3 point, der kan rent faktisk ske forskydninger i toppen, men det kræver jo nok at webmasteren tager sig sammen!!
Timmy Anker styrer i gruppe 2, det er indtil nu blevet til 4 point, Oliver følger efter med 3 point, Laver Timmy rent bord eller snupler han til sidst??
Per Rasmussen 25. november 2010

+ Nederlag til Svogerslev

Rico Adolfssen - Torben Autzen (1-0)
Foto: Verner Christensen ©
Svogerslev vandt kampen 4½-3½ trods det at de kun stillede op med 7 mand.
Fyr, Rico og Philip vandt deres partier, sidstnævnte dog uden at spille.
Gunnar spillede remis, men Kim, Bob, Jonas og Magnus tabte deres partier.
Per Rasmussen 21. november 2010

+ Efter 4 runder i Rønne
4 ud af 5 runder er overstået i Rønne Klubturnerng 2010, men torsdag d. 24 november skal følgende udsatte partier spilles:
Gruppe Mester
Jens Peter Mejlvang - Mads-Holger Jacobsen
Bent Schiøtt Hansen - Rune Andersen
Gruppe 1
Svend Vestergaard - Arne Pettersson
Jonas Odgård Andersen - Magnus Mejlvang
Gruppe 2
Tor W Lund - Andreas Ipsen

5 runde spilles 1 december
Per Rasmussen 19. november 2010

+ Aakirkeby Vinter igang
Første runde i Aakirkeby Vinter 2010-11 er afviklet, det endte ud med 2 grupper af 6 spillere der spiller alle mod alle.
I gruppe 1 må Mads-Holger Jacobsen betragtes som storfavorit, og kom da også godt fra start.
Gruppe 2 er derimod ret åben, med Gunnar Larsen og Simon Abrahamsen som svage favoritter. Men kan Ole Nielsen eller andre blande sig i toppen??
Næste runde spilles 7 december.
Per Rasmussen 15. november 2010

+ Rønne Klubmesterskab godt på vej
3 af 5 runder er nu afviklet i Rønne Klubmesterskab 2010, dog er der 4 udsatte partier, som skal afvikles i ugen efter 4 runde.
I Mestergruppen har Mads-Holger Jacobsen lagt sig i spidsen med 2 point + 1 udsat, skarpt forfulgt af Rune Andersen med 1½ point og 1 udsat. Disse 2 spillere mødes i 4 runde.
I gruppe 1 har Svend-Aage Sandahl lagt sig i spidsen med 2½ point, og skal i næste runde spille mod Peter Høst der har 2 point. Arne Nielsen har ligeledes 2 point.
I gruppe 2, gruppen med de unge løver, der har Timmy Anker imponerende lagt sig i spidsen med 3 af 3, i næste runde møder han Tino der har 2 point.
Det bliver spændende at følge de sidste 2 runder
Per Rasmussen 12. november 2010

+ Ændring i Rønne Klubmesterskabet 2010
Der er blevet tilføjet 2 ekstra spillere i gruppe 1, så den gruppe kommer til at spille 5 runders Monrad istedet for alle mod alle.
Der er ikke ændret på hvem man var sat til at spille imod i 1 runde
Per Rasmussen 24. oktober 2010

+ Rønne Klubmesterskab 2010
Så er grupperne til Rønne Klubmesterskab 2010 lavet, og kan findes på nedenstående link.
Partiet i M mellem Jens Peter Mejlvang og Mads-Holger Jacobsen er udsat.
Ligeledes er partiet i gruppe 1 mellem Magnus Mejlvang og Svend Vestergaard udsat.
Per Rasmussen 23. oktober 2010

+ Indbydelse til Åkirkeby Vinter 2010-11.
Åkirkeby Skakklub indbyder alle skak spillere til at deltage i vores åbne 5 runders koo. vinterturnering.
Der spilles om Åkirkeby Mesterskabet for 2011. (Dette kan dog kun gå til en Åkirkebyspiller)
Tilmelding: Senest tirsdag den 26. oktober 2009. Til René Kraft Tlf. 56 97 54 07 eller
E-mail: rene.kraft@live.dk eller personligt på klubaftenerne i Åkirkeby skakklub.
Der vil blive spillet i 6 mands grupper eller Monrad afhængig af tilmeldingerne.
Hvis der er nok interesserede, vil der blive oprettet en junior gruppe.

Spillested: Aabo, Doktorbakken 10 i Åkirkeby.
Spilledatoer: 4. nov, 2. dec, 4. jan, 1. feb. og 1. mar.
Spilletid: På spilledatoerne startes urene kl. 19.oo præcis
Kommer en spiller mere end 15 minutter for sent, er partiet tabt.
(Hvis der ikke er sendt afbud)
Betænkningstid: 1 time og 30 min. til 40 træk og ½ time til resten plus opsparet tid.
Indskuddet er sat til 35,oo kr.
Per Rasmussen 14. september 2010

+ Rønne Skakforenings klubturnering 2010
Indbydelse til denne findes under turnering, eller på nedenstående link.
Turneringen spilles 5 onsdage i perioden 27/10 - 1/12 2010.
Tilmelding til Rune Andersen senest 13/10 2010
Per Rasmussen 31. august 2010

+ Tabeller fra Joboland
Så er alle resultater fra Joboland lagt i tabel, følg nedenstående link, eller gå via turneringssiden
Per Rasmussen 9. august 2010

+ Magnus Mejlvang vinder juniorrækken i Joboland
1. Magnus Mejlvang 6½/7 !!
2. Rasmus Petersen 5½
3-4 Philip frost 4½
3-4 Oliver Larsen
5-7 Tino Dam 4
5-7 Isak Hallberg
5-7 Hauge Jacobsen
8-11 Sebastian Pawela 3½
8-11 Mikkel Mejlvang
8-11 Peter Batlka
8-11 Andreas Ipsen
12-13 Victor Rylander
12-13 Niklas Skovgård
14. Emil H Jørgensen 2
15-16 Samujel Anker 1
15-16 Karl Christensen
Per Rasmussen 8. august 2010

+ Rico Adolfssen vinder i Joboland
De voksne spillede 5 runder på en regnfuld søndag i Joboland:
1. Rico Adolfssen 5/5
2. Mikkel Toudal 4
3-6 David Stålberg 3½
3-6 Rune Andersen
3-6 Mads-Holger Jacobsen
3-6 Svend Vestergaard
7. Joachim Eriksson 3
8-12 Bent Schiøtt Hansen 2½
8-12 Stein Jørgensen
8-12 Rene Kraft
8-12 Peter Høst
8-12 Svend Sandahl
13-17 Jens Peter Nerjlvang 2
13-17 Frederik Hansen
13-17 Jan Pedersen
13-17 Stefan Batalka
13-17 Ejvin F Carlsen
18-19 S Baltalka Jr. 1½
18-19 Jan K Jensen
20-22 Simon Abrahamsen
20-22 Uffe Drost
20-22 Arne Nielsen
Per Rasmussen 8. august 2010

+ 3½ af 7 i Horsens

Rune Andersen
Det blev til et nederlag i sidst runde, så Rune indkasserede et ratingtab på ca. 16
Per Rasmussen 25. juli 2010

+ 3½ af 6 i Horsens

Rune Andersen
½ point blev det til på denne regnfulde lørdag, det vil sige at der skulle have været bedre vejr i Jylland end der var her på Bornholm.
Før søndagens sidste runde ligger Rune med sine 3½ point en lille smule under sin forventede score.
Min formodning er at en gevinst søndag vil betyde et måske minimalt plus på kontoen
Per Rasmussen 24. juli 2010

+ 3 af 4 i Horsens

Rune Andersen
Det kører godt for Rune i Horsens, efter 4 runder har han 3 point, og det giver foreløbigt et lille plus på ratingkontoen
Per Rasmussen 23. juli 2010

+ Horsens Lang Weekend (1)
Rune deltagr i Horsens Lang Weekend, og efter 3 runder har han 2 point, da 3 runde bød på et nederlag til Jacob Aabling
Per Rasmussen 23. juli 2010

+ Klar til 3 runde i Aakirkeby sommer
Tirsdag d. 6 juli spilles 3 runde i Aakirkeby Sommer 2010. Der er lagt op til et topopgør mellem Rune Andersen og Svend Vestergaard, som begge har 2 point
Per Rasmussen 4. juli 2010

+ 5½ af 7 i Kronborg

Rune Andersen
Rune sikrede sig gruppesejren ved at score 5½/7 i Mester 2 ved Kronborg turneringen. Rygtet siger at han var en gentleman og gav remis til Louise Fredericia, og derudover skulle han have tabt til Ib Jensen fra Helsingør. Louise blev nr. 2 med 4½ point
Per Rasmussen 17. maj 2010

+ DM for ungdom i Skanderborg
Bornholm var naturligvis repræsenteret ved DM for ungdom i Skanderborg, og det endte med at være et lidt blandet fornøjelse for spillerne, men alle har sikkert haft en stor oplevelse ved at være med.

U8 Mikkel Mejlvang 2 af 5 og rating uændret på 1000
U10 Philip Frost måtte nøjes med 1 af 5 og rating uændret på 1000.
U12 Magnus Mejlvang 3 af 5 og lidt i ratingposen så det nye tal er 1191
U16 Andy S. Anker 1½ af 5 og ratingtab, så det nye tal bliver 1512.
U16 Jonas O Andersen 2 af 5 hvilket også giver et ratingtab, så det nye tal bliver 1506
Per Rasmussen 16. maj 2010

+ Mikkel Toudal Bornholmsmester

Mikkel Toudal
Mikkel vandt omkampen mod Rune 1½-½ og kan nu kalde sig Bornholmsmester.
Stort tillykke herfra.


Per Rasmussen 22. april 2010

+ De syv i Tåstrup (6)
Så er Tåstrupturen slut, og det er nok med lidt blandede følelser spillerne tager hjem igen.
Rune og Jens Erik tabte i sidste runde, og mister begge lidt rating.
Jonas og Arne tabte ligeledes deres partier, Jonas mister over 50 ratingpoint, mens Arne vinder en lille smule. Til gengæld havde Andy Anker en superturnering, og med 4 point sikrede han sig førstepladsen og 126 ratingpoint.
Magnus tabte sidste parti, og må også af med lidt rating.
Timmy spillede remis, men det var ikke nok til at holde sit tal.
En sidste runde der kun gav 1½ point
Per Rasmussen 18. april 2010

+ De syv i Tåstrup (5)
Næstsidste runde er nu overstået, og det var en rimelig god 4 runde for de Bornholmske spillere.
Rune vandt, og har nu 2 point med en forv. score på 2.35 skal der mindst en remis i hus.
Jens Erik tabte og har nu 2 point og der kræves mindst remis for ikke at miste rating.
I basis 4 vandt Jonas og har nu 1½, med en forv. score på 2.8 koster det rating under alle omstændigheder. I sidste runde er Andy modstanderen.
Arne vandt og har nu 2.5 og med en forv. score på 2.4 er der plus på kontoen.
Andy har en rigtig god turnering og med 3 point så ligger han delt nr. 1, orv. score på1.85, så der er et godt plus på ratingkontoen.
Magnus tabte igen, og med 1½ point, ser det svært ud, sidste runde byder på en modstander der har vundet alle 4 partier, så det lugter lidt af ratingtab.
Timmy fik remis og med 2 point, kræves der en sejr i sidste runde for ikke at miste rating
Per Rasmussen 18. april 2010

+ De syv i Tåstrup (4)
Rune måtte ned i 3 runde, og skal lave 1½ point i de 2 sidste runder for ikke at miste rating.
Jens Erik spillede remis igen, og mangler kun ½ point i at passere sin forventede score.
Basis 4: Arne vandt over Jonas, der nu ikke kan undgå at miste rating. Arne skal score lidt mere, mens Andy med sejren i 3 runde er over sin forventede score, så her kommer der lidt rating med hjem.
Magnus vandt i Basis 5 og er nu på 1½ point.
Timmy Anker tabte i Basis 6.
Per Rasmussen 17. april 2010

+ De Syv i Tåstrup (3)

Jonas Odgård Andersen
2 runde gav remis til både Rune og Jens Erik.
i Bornholmergruppen basis 4 fik Jonas sit første nederlag i turneringen. Andy vandt over Arne, så nu er han kommet på tavlen. I basis 5 tabte Magnus, mens Timmy fik remis i Basis 6
Per Rasmussen 17. april 2010

+ De syv i Tåstrup (2)

Rune Andersen
Remis til Rune i første runde. Jens Erik vandt sit parti.
Jonas og Andy tabte deres partier, men Arne vandt, disse 3 spiller i Basis 4.
Magnus fik remis i Basis 5 og Timmy vandt i Basis 6.
Så 4 af 7 til Bornholm, burde vel være tilfredsstillende, men vi vil have mere.
Per Rasmussen 16. april 2010

+ De syv i Tåstrup (1)

Jens Erik Koefoed Hald
Bornholms Skakklub er repræsenteret af 7 spillere ved Tåstrup Quick Weekend XI.
Rune Andersen spiller i Mester 1.
Jens Erik Kofoed Hald spiller i Mester 2
Jonas Odgård Andersen, Arne Nielsen og Andy S Anker spiller desværre alle 3 i Basis 4, hvilket er lidt uheldigt, for hvorfor tage til sjælland og spille mod 2 andre fra Bornholm!
Magnus Mejlvang spiller i Basis 5.
Og Timmy Anker spiller i Basis 6.
Jeg håber at de er hurtige til at opdatere, så jeg kan holde den Bornholmske skakverden orienteret, men ellers så kan I selv følge med på nedenstående link.
Per Rasmussen 15. april 2010

+ Rune Kandidat (7)

Rune Andersen
Desværre blev det til et nederlag for Rune i sidste runde, og en samlet score på 3 af 7 ved jeg at han ikke er tilfreds med. 0.15 under forventet betyder et lille ratingtab.


Per Rasmussen 5. april 2010

+ Rune Live

Rune Andersen
I sidste runde i kandidatklassen er det muligt at følge Runes parti live. De starter kl. 09.00
Per Rasmussen 5. april 2010

+ Rune Kandidat (6)

Allan Stig Rasmussen
Som jeg spåede i går, så spillede Rune lige op med dagens modstander, da partiet endte remis, i et dronningeslutspil med et par bønder til hver.
Sidste runde er mod Dennis Jørgensen fra Allerød, som Rune tabte til i Divisionsturneringen, så jeg håber at der er revance i udsigt, med en samlet forv. sco. på 3,15 skal der en remis i hus for ikke at miste rating.
Der blev kåret en ny Danmarksmester i dag, idet GM Allan Stig Rasmussen vandt med ½ point forspring ned til den forsvarende mester GM Sune Berg Hansen.
Allan Stig var vinderen af vores første Baltic Sea Cup
Per Rasmussen 4. april 2010

+ Rune Kandidat (5)

Rune Andersen
Ja så blev det hurtigere end forventet at jeg kunne opdatere siden. Jeg har været i Hillerød det meste af dagen, og før dagens parti, snakkede jeg med Rune, og han var så absolut ikke tilfreds med hvordan det var gået, men han holdt ord, og vandt dagens parti, så 50% er scoren pt.
6 Rundes modstander er Claus Rossen fra Viborg, en modstander som Rune på papiret gerne skulle spille ligeop med.
Per Rasmussen 3. april 2010

+ Rune Kandidat (3)

Rune Andersen
Så kom Rune på tavlen igen, idag blev det til remis, så man kan sige at den traditionelle op og ned tur i en schweizer blev brudt. Mød en stærkere modstander og tab, mød en svagere modstander og vind. mød en stærkere modst osv..
4 rundes modstander er Henrik Mølvig med 2169 i rating, giver det remis??
Per Rasmussen 1. april 2010

+ Rune Kandidat (2)
Så kom Rune på tavlen med en sejr i 2 runde.
I 3 runde venter Tommy B Schmidt, fra Allerød, der som bekendt vandt over Morten i divisionsturneringen.
Per Rasmussen 31. marts 2010

+ Rune kandidat (1)

Rune Andersen
Rune deltager i kandidatklassen ved DM i Hillerød, men måtte i 1 runde se sig besejret at Jacob Sylvan fra Odysseus.
Onsdag venter klassens lavest ratede spiller, en sejr vil betyde at Rune ratingmæssigt er næsten med igen.
Per Rasmussen 31. marts 2010

+ Omkamp om BM
BM gruppe 1 mangler nu kun 1 parti, men det er uden betydning for topstillingen, hvor Rune Andersen og Mikkel Toudal deler førstepladsen.
Det betyder at de to, skal ud i en omkamp over 2 partier, med samme betænkningstid som ved BM.
Er stillingen efter disse 2 partier 1-1 spilles der endnu en omkamp som hurtigskak.
Per Rasmussen 27. marts 2010

+ BM gruppe 2 afgjort
Rene Kraft blev en sikker vinder af gruppe 2 med 4½ point ved BM. Andy Anker modstod presset i sidste runde, og sikrede sig 2 pladsen med 3 point.
Derefter fulgte 4 spillere med 2½ point, hvor Per Rasmussen med den bedste korrektion snuppede 3 pladsen
Per Rasmussen 24. marts 2010

+ BM spænding

Mikkel Toudal
Trods problemer med at få afviklet partierne ved BM, ser der alligevel ud til at være spænding om udfaldet af de resterende kampe.
Kan Mikkel holde dampen oppe, eller når han at blive indhentet af Rune eller Bjørn.
Står de lige når det er slut betyder det omkamp.
I gruppe 2 ser det ud som om at Rene holder sig i front, og selvom hans parti fra 4 runde ikke er afsluttet, så er 5 runde lagt, for den systemet lægger den ens uanset resultat.
Per Rasmussen 16. marts 2010

+ Spænding ved BM 2010
Efter 2 runder ved BM er der spænding, Mikkel Toudal og Bjørn H. Larsen har lagt sig i spidsen med 2 point.
3 runde vil vise om de kan holde dampen oppe eller...
Lidt matematik siger at alt efter hvordan det flasker sig, så kan der godt være 4 spillere der efter 3 runde deler førstepladsen.
I gruppe 2 har Rene lagt sig i spidsen med 2 point, skarpt forfulgt af undertegnede med 1½ point, og der er lagt op til topopgør mandag.
Holder Rene kursen eller mister han pusten??
Per Rasmussen 5. marts 2010

+ BM grupperne er klar

Per Rasmussen
20 deltagere blev det til i alt, tabellerne findes via link i højre side på denne side.
Vær opmærksom på at spilletiden starter kl. 18.30
Bemærk også at turneringslederen spiller med, det er første gang i 3 år der skal spilles "seriøst" skak fra den front!
Per Rasmussen 21. februar 2010

+ Rune NSU Open (4-5)
3 point blev det til i alt for Rune ved NSU Open 2010 og en delt 4-7 plads.
Rune scorede 0,5 over forventet score, hvilket skulle give et plus på 10 på ratingkontoen
Per Rasmussen 17. januar 2010

+ Rune NSU open 2010 (2+3)
Et enkelt point blev det til i lørdagens 2 partier, men dagens første modstander, Kristen Schmidt (2269), hører til favoritfeltet. Og det endte da også emd et nederlag.
Dagens sidste modstander Stefan Wiecker (2102), her hev Rune så sit andet point hjem.
Med 2 ud af 3 og en forventet score for de 3 første partier på 1,30 er vel godkendt.
Søndag starter Rune med en af de hårde nysere i Turneringen, Jesper Schultz-Pedersen fra Allerød, en spiller som kan forvente lidt af hvert fra.
Per Rasmussen 17. januar 2010

+ Rune NSU Open 2010 (1)
Rune kom godt fra start ved NSU Open.
1. Runde gav en sejr med sort over Peter Jacobsen fra Nordkalotten. (2188/2225)
Tabel over turneringen findes til højre på denne side.
Per Rasmussen 16. januar 2010

+ Indbydelse til BM 2010
Bornholms Skakklub indbyder til Bornholms Mesterskabet 2010

Spilledage: Mandagene: 22 februar, 1 marts, 8 marts, 15 marts og 22 marts 2010
Spillested: Bornholms Gymnasium
Starttidspunkt: kl. 18,30
Indskud: kr. 150 betales før 1 runde.
Sidste tilmelding: 18 februar 2010
Præmier: Indskud – 25 kr.
Rating/ELO: Turneringen er dansk ratet, men bliver ikke ELO-ratet
Betænkningstid: 90 min. + 30 sek. tillægstid pr. Træk
Turneringsleder: Per Rasmussen, 5649 5113 webmaster@bornholms-skakklub.dk
Form: 6 mands grupper + sidste gruppe evt. monrad


Der oprettes en særlig gruppe for ikke medemmer af DSU, med betænkningstid: 1 time pr spiller til hele partiet. Hvis der ikke kommer nok deltagere, indplaceres de tilmeldte i de øvrige grupper.

Tilmelding: Kan ske til klubbernes formænd, eller direkte til Turneringslederen, eller via formular på klubbens hjemmeside
Per Rasmussen 15. januar 2010

Turneringer


Turneringsarkiv


Nedenfor en liste over turneringer der er spillet på Bornholm, det foregår på den måde at man "klikker" for at åbne en turneringsgruppe, hvorefter man har mulighed for at gå ind i de enkelte turneringer.

Klik for Bornholmsmesterskaber

Klik for Bornholms Sommer skak, BWIM 2013 og NSM 2013

Baltic Sea Cup

Rønne turneringer

Klik for Andre turneringer

Hosted By Aspphp-host      Spillesteder: Rønne og Svaneke